איך לבשל דגים – חלק א'
הדגים הינם אוצר תזונתי. חלבון מאיכות טובה, הרכב שומנים משובח. אבל איך מבשלים דגים? רובינו חושבים כי הדגים מסובכים מאוד להכנה וגם הטעם שלהם לא ערב לכל חך. אז בואו נתקדם שלב שלב ונכיר את הדגים.
דגי ים ודגי בריכה:
ראשית עלינו להבדיל בין דגי ים לדגי בריכה. דגי ים טעמם חזק ומזכיר "טעם של ים". דגי מים מתוקים לעומת זאת, טעמם עדין במיוחד. אז אם אתם לא אוהבים דגים, או ליתר דיוק חושבים שאתם לא אוהבים דגים. ייתכן ואינכם אוהבים את "טעם הים", נסו דג מים מתוקים.
אם כבר מדברים על טעם אז דגי מים מתוקים אוהבים רוטב עדין. רוטב שנותן לטעמם להתבטא. דגי מים מלוחים בעקבות טעמם העז מסוגלים להתמודד עם רוטב פיקנטי אבל על כך נדבר בפרק הבא.
דגי ים שוחים הרבה וכמו ספורטאים, גם הם, מכילים מעט שומן יחסית. דגי הבריכה לעומת זאת בעיקר נחים ולכן מכילים כמויות שומן גדולות יותר. לגבי הרכב השומן אני מכין לכם הפתעה: כולנו יודעים כי לדגי ים יש הרכב חומצות שומן משובח הכולל את האומגה 3 המפורסם, דגי הים מקבלים את החומצה ממזונם, מהטבע ולכן אם נאכיל את דגי הבריכה במזון עשיר בחומצת השומן גם הם יכילו אותה ואכן בישראל, מגדלי דגים החברים בארגון הדגים מחויבים להאכיל את הדגים במזון עשיר באומגה 3. באופן זה גם דגי הבריכה, בתנאי שגדלו בארץ, מכילים כמויות גדולות של חומצת השומן מסוג אומגה 3.
כמה טיפים לקניית דגים:
1. עמדו רגע בפתח החנות ושאלו את עצמכם, המקום נראה לכם? האם הוא מספיק נקי בעיינכם?
2. הריחו את הדגים, דגים לא טריים אינם מריחים טוב.
3. הסתכלו על הדגים, עייני הדגים אמורים להיות קמורות ולא שקועות, צבע הזימים אמור להיות ורוד חזק ולא חום דהוי.
4. געו בדג – עורו אמור להיות מתוח וחלק.
אז בואו ננצל את ימות הקיץ החמים לבישול מאכלים קיציים וקלים מדגים, אני מזמין אתכם לערוץ מתכונים בו תפגשו מתכון לסביצ'ה לברק ולנתחי לברק ושומר ביוגורט ורימון
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.